ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ...ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...

Με ένα καινούργιο πρόσωπο και την ευκαιρία να αρχίσει σύντομα να ζει ξανά φυσιολογικά, η 46χρονη Κόνι Καλπ από τις ΗΠΑ μίλησε σε δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας με τους γιατρούς της το αποτέλεσμα της πρώτης μεταμόσχευσης προσώπου που έγινε στη χώρα.
Η Καλπ έχασε το μισό πρόσωπό της το 2004, όταν την πυροβόλησε ο σύζυγός της. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ανέπνεε μόνο με μηχανική υποστήριξη, ενώ δεν μπορούσε να φάει στερεή τροφή. Η Καλπ υπεβλήθη σε τριάντα χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν δέρμα από τους μηρούς της και κομμάτια από τα κόκαλα των ποδιών της για να φτιάξουν τα ζυγωματικά της.
Η τελευταία επέμβαση κράτησε είκοσι δύο ώρες και οι γιατροί αντικατέστησαν το 80% του προσώπου της, χρησιμοποιώντας κόκαλα, μυς, δέρμα και αιμοφόρα αγγεία από μια γυναίκα που είχε μόλις πεθάνει. Προς το παρόν, το νέο πρόσωπο της Καλπ είναι πρησμένο, όμως οι γιατροί θα κάνουν νέες επεμβάσεις, όταν αναπτυχθούν τα νεύρα του και βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ...ΔΙΚΑΖΟΝΤΕ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: