ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ...

Το κακόηθες μελάνωμα είναι μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, η οποία αντιμετωπίζεται εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Οι Ελληνες δερματολόγοι πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο.
Οι εξετάσεις θα γίνονται από τις 11 έως τις 15 Μαϊου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος (11 Μαϊου) και της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (11 έως 15 Μαϊου).
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κατσάμπας. Ο καθηγητής επεσήμανε πως όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε εξέταση μπορούν να κλείνουν ραντεβού, καλώντας στον αριθμό 8001111222.
Μπορούν, επίσης, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας (
www.edae.gr) και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 350 δερματολόγοι απ όλη τη χώρα, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.500 εξετάσεις.
Η εκστρατεία εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Ευρωμελάνωμα» και αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα διάγνωσης και πρόληψης του κακοήθους μελανώματος στην Ευρώπη.
Ο κ. Κατσάμπας τόνισε ότι η συχνότητά εμφάνισής του έχει θορυβήσει τις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες, οι οποίες εστιάζουν στην όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Οι προσπάθειες επιμόρφωσης και πρόληψης -είπε- οδηγούν στη διάγνωση σε πολύ πρώιμο στάδιο, οπότε η νόσος είναι θεραπεύσιμη και συνοδεύεται από καλύτερη πρόγνωση.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ...ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ...ΤΟ ΚΑΚΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: