ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΝ ΨΥΧΡΟ.

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για ταυτοποίηση των χρηστών καρτοτηλεφώνων Υπέρ του νομοσχεδίου, και στα άρθρα του, τάχθηκαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλάξεις διατηρεί και θα τοποθετηθεί εν τέλει στη συζήτηση στο Α' Θερινό Τμήμα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Τσούρας.
Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου, που καθιστά υποχρεωτική εφεξής την ταυτοποίηση των χρηστών των καρτοκινητών τηλεφώνων.
«Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να επεκτείνουμε τις ρυθμίσεις, που αφορούν τα συμβολαιοποιημένα κινητά και τα καρτοκινητά», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Ευρ. Στυλιανίδης, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα που διατύπωσε το πρωί ο εκπρόσωπος των εταιριών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, Γ. Στεφανάκης για ολιγόμηνη μετάθεση της έναρξης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων.
Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι με το υπό εξέταση νομοσχέδιο δεν προβλέπεται, ούτε ταυτοποίηση της συσκευής, ούτε αποκλεισμός των καρτοκινητών (μέσω της περιαγωγής) από χώρες, όπου δεν είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Τσούρας, από την πλευρά του, επέμεινε ότι έχει επιφυλάξεις για το διάλογο, που δεν έγινε και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ως στιγμής κοινή γραμμή πλεύσης στους 27 της ΕΕ.
Θέμα κινδύνου για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αντισυνταγματικότητα των διατάξεων έθεσαν οι αγορητές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Αντ. Σκυλλάκος και Ευ. Αμανατίδου. Υπέρ και των άρθρων τάχθηκε ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Β. Αποστολάτος, που ζήτησε να ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν για να διασφαλιστεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων.
AΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΥΠΟΚΩΦΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ.ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: