OSKAR...ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ

Κέρδισε Οσκαρ, το 1978, μέσω της σύνθεσής του με τίτλο «Υou Light Up My Life» (που ακουγόταν στην ομώνυμη ταινία). Ομως αυτός ο «περίοπτος» λόγος δεν θα είναι ο αποκλειστικός για να τον θυμόμαστε στο μέλλον.
Ο συνθέτης Γιόζεφ Μπρουκς κατηγορείται για τον βιασμό 11 γυναικών. Το δόλωμά του στην προσέλκυσή τους δεν ήταν καθόλου πρωτότυπο. Εβαζε αγγελίες στην ιστοσελίδα «graiglist» αναζητώντας νέες ηθοποιούς που θα είχαν το ταλέντο να κρατήσουν ρόλο σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.
Συνεργός του στο γεγονός ήταν η γραμματέας του, η οποία έβλεπε (και αξιολογούσε) πρώτη τα υποψήφια θύματα του συνθέτη.
Από τη στιγμή που κάποια από τις κοπέλες κατάφερνε να κλείσει προσωπικό ραντεβού με τον συνθέτη, στο διαμέρισμά του, ο Μπρουκς άρχισε να την εκβιάζει να την απειλεί έχοντας ως τελικό του σκοπό τη σεξουαλική τους συνεύρεση. Αρνείται τις κατηγορίεςΟ Μπρουκς είναι σήμερα 71 ετών. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν τα θύματά του. Στο πρώτο στάδιο της δικαστικής περιπέτειας που ξεκινά εις βάρος του δεν κρίθηκε ένοχος.
Πρέπει έως σήμερα να καταβάλει το ποσό των 250.000 δολαρίων ως εγγύηση, ενώ από το δικαστήριο του συστάθηκε να μην εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη. Αν τελικά ο Μπρουκς καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών. Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει δηλώσει πως οι βιασμοί έγιναν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 και 2008. Ο Μπρουκς μπήκε στο στόχαστρο της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης όταν ένα από τα φημολογούμενα θύματά του έφτασε σε νοσοκομείο της πόλης σε άθλια κατάσταση και εξιστόρησε στις αρχές όσα της είχαν συμβεί
.ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΥΦΟΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΠΛΕΟΝ .ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΒΙΑΣΜΟ Η ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΙ.ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΣΥΧΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ,ΠΑΝΤΩΣ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟΦΥΛΛΑ ΠΡΑΤΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: